Rijtesten

Of je nu een rijtest moet doen in verband met een medische achtergrond of omdat je een hogere leeftijd hebt bereikt, zit je bij Rijschool van Heugten goed.

Belangrijk
Het doel van een rijtest is niet een kwestie van wel of niet slagen – terwijl het vaak wel zo wordt ervaren – er zijn echter twee belangrijke redenen voor een rijtest:

Heeft jouw medische indicatie invloed op de verkeersveiligheid? Met andere woorden; ben je in staat om – met een gedegen rijopleiding – straks zelfstandig, veilig, en vlot door het verkeer te begeven.

Verwacht het CBR dat je ondanks je medische indicatie – met een gedegen rijopleiding – het examen niveau kunt behalen? Dit gebeurt om te voorkomen dat je oneindig blijft lessen en nooit kunt slagen. Oftewel, het CBR probeert je in bescherming nemen om dit traject eventueel te voorkomen.

Rijtest in verband met medisch traject

Er kunnen uiteenlopende redenen zijn waarom het CBR je vraagt om een rijtest af te leggen. Daarom zal ieder traject voor een rijtest op een persoonlijk unieke wijze benaderd worden. Rijschool van Heugten heeft na jaren ervaring een speciaal opleidingstraject ontwikkeld. Dit traject is specifiek gericht voor kandidaten met de diagnose ADHD-ADD-ASS (autisme). Hierdoor wordt je optimaal voorbereid op jouw rijtest, en ruim 90% krijgt bij onze rijschool van het CBR een positief advies. Dit betekent dat je door mag gaan met je rijlessen en je rijopleiding. Rijschool van Heugten heeft alle deskundigheid in huis. Wij hebben als rijschool een erkenning en we zijn specialist in het begeleiden van kandidaten met onder andere ADHD-ADD-ASS (autisme).

Houdt er rekening mee dat de meeste kandidaten een behoorlijk aantal lessen nodig hebben om door de rijtest heen te komen. Neem contact met ons op voor meer informatie en een persoonlijk advies.

Bij Rijschool van Heugten beschikken wij over een schakel- lesauto.

Rijtesten voor ouderen

Ouderen die een rijtest moeten doen, kunnen ook bij onze rijschool terecht. Of je nu een test moet doen in verband met dementie, een TIA die je hebt gehad of Parkinson’s; bij ons krijg je de juiste begeleiding.

Na een telefonisch intakegesprek wordt een plan van aanpak besproken. De eerste rijles vindt altijd plaats met een lesauto, daarna bestaat de mogelijkheid om lessen te volgen in je eigen voertuig. Bij het lessen in je eigen auto zijn extra kosten aan verbonden tenzij de rijlessen starten en eindigen bij de rijschool.

De rijtest zelf

De kosten van de rijtest voor het CBR zijn kosteloos. Moet de rijtest in een lesauto plaatsvinden, dan zijn er kosten verbonden voor de huur van de lesauto en de begeleiding van de rijtest. Neem contact op voor de tarieven.

Het doel van de rijtest voor het CBR kan heel verschillend zijn, dit is afhankelijk de rede waarom de kandidaat een rijtest doet. De accenten kunnen verschillen, maar globaal komt het hier op neer, de kandidaat moet in staat zijn om:

vaardigheden te automatiseren.
concentratie vast te houden.
te reageren om andere weggebruikers.
aandacht te verdelen.
zich veilig en vlot genoeg door het verkeer te begeven (vooral bij rijtesten bij ouderen)

De praktisch deskundige van het CBR maakt zich een beeld, aan de hand van een rit door het verkeer. Dit duurt gemiddeld 30-45 minuten, afhankelijk van de doelstelling. Na de rit krijgt de kandidaat gelijk de uitslag.

Mocht je naar aanleiding van deze pagina nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.